Kernwaarden, Missie en visie

Kernwaarden

Onze school heeft 5 kernwaarden geformuleerd. Deze waarden zijn zichtbaar in de school. We hechten er veel waarde aan. We willen dat iedereen ervaart dat deze waarden belangrijk zijn.

Welbevinden  Betrokkenheid  Vertrouwen  Samen  Kwaliteit

De missie van de school

De kinderen op de Poeljeugd mogen leren in een veilige, uitdagende, betekenisvolle leeromgeving. Ze ontwikkelen vaardigheden, werken aan hun competenties en kunnen alleen of met elkaar leren zodat ze zelfstandige, sociale en medeverantwoordelijke wereldburgers mogen worden.

De missie van de school

Op de Poeljeugd streven we ernaar dat de kinderen optimaal presteren. Het individuele kind en zijn functioneren in een groep krijgt hierbij aandacht. De kinderen spelen en leren samen en ontdekken hun talenten. Ze kunnen trots zijn op zichzelf, in hun eigen kracht staan, leren doorzetten en grenzen verleggen door hen (mede) verantwoordelijk te laten zijn voor hun leerproces. Door hen te leren reflecteren op hun werk, taakaanpak en hun gedrag leren ze bewust de juiste vaardigheden toe te passen en gebruik te maken van hun competenties.

Ook de leerkrachten op de Poeljeugd reflecteren op hun werk, doen onderzoek naar nieuwe inzichten in het onderwijs vanuit het streven naar kwaliteit en steeds verder ontwikkelen van vakmanschap. Dit vindt plaats binnen een professionele organisatie waar steeds wordt gewerkt aan kwaliteit.

De school biedt de kinderen een geborgen gevoel. We streven naar een school waar het veilig is, in de school maar zeker ook buiten de school. We maken dat het leren betekenisvol plaats kan vinden in en buiten de school. De inrichting van de school is er op gericht dat we die betekenisvol, duurzaam en uitdagend maken. Daarbij willen we de naaste omgeving ook inzetten, we hebben veel mogelijkheden om gebruik te maken van een rijke leeromgeving.

We leren de kinderen verantwoordelijk te zijn voor elkaar en verantwoordelijk te zijn voor hun omgeving. De Christelijke identiteit van de school komt tot uitdrukking in het aanbod van verhalen en is een inspiratiebron voor het handelen vanuit het christelijk geloof.

Er wordt aandacht geschonken aan de verscheidenheid van mensen, verschillen worden erkend en gerespecteerd.

We werken en leven in een school als een “huis”, ons huis waarin je mag zijn en ontdekken wie je bent.

Moto van de school

“Je wordt er gekend en erkend met al je talent! “

3 Regels van de school

- Je gaat respectvol met elkaar om