Onze school

Over onze school

 

Op de Poeljeugd staat het kind centraal en brengen we de leerstof naar het kind. We streven naar een hoge betrokkenheid en welbevinden. Door goed te kijken naar de behoeften van ieder kind en hierop in te spelen, willen we het kind optimaal laten ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. 

We vinden het belangrijk kinderen eigenaar van hun leerproces te maken waarmee we ze vertrouwen en inzicht in hun kunnen meegeven. Samen met het kind kijken we naar zijn of haar ontwikkeling en behoeften. Van daaruit wordt het leerproces van het kind bepaald. 

Het welbevinden van het kind vinden wij ook belangrijk. We besteden dan ook veel aandacht aan groepsvorming, begrip en respect voor elkaar en sociaal emotionele vorming. Dit doen we onder andere door gebruik te maken van de methode KiVa en door steeds te kijken wat er in de groep nodig is om iedereen een vertrouwd en veilig gevoel te geven. Ook leren we kinderen hun eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken en ontwikkelen. Iedereen mag bij ons zijn wie hij of zij is. 

Kinderen verwerven kennis in basisvaardigheden, maar ontwikkelen ook allerlei andere competenties en vaardigheden. We werken vanuit de vijf kernwaarden; welbevinden, betrokkenheid, vertrouwen, samen en kwaliteit.  

Onze school werkt in combinatiegroepen. Dit betekent dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar komen. De leerstof wordt aangeboden per leerjaar en is gekoppeld aan de kerndoelen en de bijbehorende leerlijnen. De doelen en de leerlijnen zijn voor ons de basis, we gebruiken de methodes als richtlijn. Onze rijke leeromgeving kenmerkt zich door: een mooie buitenomgeving waarvan we veel gebruik maken tijdens de lessen en speelmomenten, flexibele werkplekken, veel ruimte en een sfeervolle uitstraling. 

In de groepen wordt er gedifferentieerd gewerkt met verschillende instructiemomenten waarin kinderen actief meedoen en verschillende leerstrategieën krijgen aangereikt. 

 

 

 

Wilt u meer weten over onze school? U bent natuurlijk altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek en nadere kennismaking. We kunnen u dan meer vertellen over de visie van de school en u krijgt een rondleiding door ons gebouw.