Groep 1/2

 

Welkom op de pagina van groep 1/2

 

Onze juffen zijn juf Donja (zij werkt op maandag en dinsdag) en juf Evelien (zij werkt op donderdag en vrijdag). Op woensdag werken onze juffen om de beurt.

 

 

In onze klas vinden we het belangrijk dat iedereen zich fijn voelt. Welbevinden en betrokkenheid staan daarom centraal. Aan het begin van de dag kijken we hoe iedereen zich voelt, als het nodig is spelen de juffen daar op in.
Ook doen we vaak spelletjes waarbij we leren wat onze kwaliteiten zijn en hoe we anderen complimenten kunnen geven. We gebruiken daar o.a. de methode KiVa voor. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich fijn voelt in de groep!

 

We kijken in onze groep goed wat iedereen nodig heeft. Zo kan het zijn dat kinderen uit groep 1 of 2 soms wat activiteiten mee doen met groep 3 als ze daar interesse in hebben. Ook spelen de kinderen van groep 3 nog regelmatig in de hoeken met groep 1 en 2. We kijken dus niet alleen naar in welke groep je zit, maar vooral naar wat jij nodig hebt om jezelf te kunnen ontwikkelen.

 

Ook hebben we een nauwe samenwerking met de peutergroep van Prokino die in het lokaal naast ons zit. 4 ochtenden per week hebben de peuters die daar aan toe zijn, de mogelijkheid om mee te doen in onze groep. Zo kunnen zij al een beetje wennen aan school en krijgen hier uitdaging als ze daar aan toe zijn. En soms gaan er wel eens kleuters bij de peutergroep spelen. Ook hierbij kijken we steeds naar wat ieder kind nodig heeft en staat het welbevinden centraal.

 

Bent u benieuwd naar onze groep? Kom gerust een keer langs, we laten het graag aan u zien!