Basisscholen willen dolgraag een zorgassistent

's HEER HENDRIKSKINDEREN - Op Zeeuwse basisscholen zien ze zorgassistenten in opleiding graag komen. Jongeren met een beperking helpen de juf of meester met verschillende taken.

Werklast De zorgassistenten nemen een deel van werklast weg en doen zelf ervaring op in het onderwijs.
Tevreden Eén van de scholen die een zorgassistent in opleiding heeft, is basisschool de Poeljeugd in 's Heer Hendrikskinderen. Directeur Marleen de Goeij is tevreden over het werk van de 18-jarige Larissa de Kok. Ze werkt vier dagen per week op de school en helpt kinderen met knutselopdrachten en naar de wc gaan. "Zo geven we Larissa een kans op een baan in het onderwijs, maar wordt de juf ook ontlast."

Kijk ook: Larissa staat ondanks beperking toch voor de klas
Vaste baan De Goeij ziet het dan ook wel zitten om Larissa na haar opleiding in dienst te nemen. Maar daar is op dit moment geen budget voor in het onderwijs. "De scholen zijn nog aan het uitvogelen hoe en wat. Ik kan Larissa dan ook geen vaste baan garanderen. Hoe graag ik dat ook zo zou willen."
Gezel Stichting Gezel uit Brabant is initiatiefnemer van  de nieuwe opleiding. 28 Zeeuwse jongeren worden opgeleid tot zorgassistent. De eerste lichting studeert eind dit schooljaar af.