Nieuws

Tochtende deuren en oude verlichting: 20 scholen gaan veranderen!

De Poeljeugd in 's-Heer Hendrikskinderen is één van de eerste pilotscholen die gaat kijken wat er nog beter kan in de klas en waarvoor een plan van aanpak wordt gemaakt.

Zie het bericht (bij download) op omroep ZEELAND van ZATERDAG 6 OKTOBER 2018.

[DOWNLOAD  STARTEN]

Uit de bode: Meer muziek in de klas

Door: Britta Janssen   dinsdag 18 september 06:45 - 2018 

's-GRAVENPOLDER - Om muziek maken in de klas te promoten doet gedeputeerde Ben de Reu (foto, op het drumstel) van de provincie Zeeland als ambassadeur van Meer Muziek in de Klas verschillende scholen in Zeeland aan om samen met kinderen muziek te maken.

Afgelopen donderdag bezocht hij de Franciscusschool in Middelburg, De Rank in ‘s-Gravenpolder (foto) en de Poeljeugd in ‘s-Heer Hendrikskinderen.

Ingestudeerd

Donderdag 20 september doet hij een tweede en laatste toer. Dan maakt hij muziek met leerlingen van het Kompas in Yerseke, De Linge in Biezelinge, Het Honk in Kapelle en de Reigersberg in Rilland. Alle klassen hebben liedjes ingestudeerd met zang, verschillende instrumenten, dans en soms zelfs met speciale kleding.

Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl.

Uit de PZC vrijdag 14 september 2018

 

Het schoolplein van De Poeljeugd in 's-Heer Hendrikskinderen veranderde gisterochtend even in een muzieklokaal. Alle leerlingen speelden mee in een muziekstuk onder begeleiding van gedeputeerde en drummer Ben de Reu.

De Reu is ambassadeur van het project Meer Muziek in de Klas, en bracht ook een bezoek aan de Franciscusschool in Middelburg en De Rank in 's-Gravenpolder. Door te trommelen op emmers, potten, en pannen werd de kinderen duidelijk dat muziek best toegankelijk is. De Reu: ,,Ik begon zelf ooit met drummen op de vuilnisbak.''